i Knarvik. Lagene var tabellnaboer før kampen. NBK med ti poeng,

Vi tok tidlig tak i kampen på en tung og våt bane og var det førende
Bortsett fra en god sjanse til NBK som Mathias Riple reddet var det vi som

Torbjørn Hovden får ballen litt ute til venstre før han rolig legger ballen
til rette for Jørgen Vevle som kommer bakfra og bredsider ballen i nettet
fra rundt seksten meter. 0-1, spilt i 31. minutter i Knarvik.

Jørgen Vevle ga oss 0-1

Torbjørn Hovden var ikke ferdig og omgangens store spiller ville ha flere målpoeng i Knarvik.
Igjen spiller vi oss fint inn i boksen til NBK, denne gangen er det Fredrik Evensen som legger ballen
til rette for Torbjørn Hovden som halvveis liggende får til en glitrende avslutning – utenfor keepers
rekkevidde og i mål via stolpen. 0-2 etter 39. minutter.

Vi gir oss ikke og angriper et rystet hjemmelag nok en gang med angrepspill som hadde gjort
Horneland stolt. Mange kvikke kombinasjoner på hjemmelagets halvdel ender med et skuddforsøk fra
Steffen Rød Låstad, ballen treffer en NBK-forsvarer og faller ned til Torbjørn Hovden.
Hovden sin avslutning går vi en ny forsvarer, i bue over keeper og i nettet! 0-3!

Lagene tar pause på 0-3 etter en omgang der vi gjorde årsbeste og ledet fult fortjent.

Da vi holdt på å miste alt dukket yngstemann opp

Etter pause snur kampbildet totalt, NBK styrer og vi er passive. Før det er spilt ti minutter
får hjemmelaget det de ønsket – en tidlig redusering.
NBK spiller fra sin høyre side over på motsatt der plutselig Anders Bøe Snekkevik er helt aleine.
Det straffer seg – Snekkevik hamrer ballen i nettet og reduserer til 1-3.
De neste minuttene er det helt utrolig at vi ikke avgjør og setter 1-4. De store målsjansene står
i kø for oss, men forsøkene fra Andreas Kvåle, Niklas K. Solberg og Fredrik Evensen blir
missbrukt.

I stedet for 1-4 reduserer Snekkevik for NBK igjen like etter. 2-3 etter 66. minutter.
På tampen får vi en ny sjanse til å avgjøre da Niklas løper inn i feltet og får avsluttet –
dessverre er vinkelen for spiss og ballen går i nettveggen.
Nytt håp for NBK som de tar vare på like etter – et innlegg blir slått fra høyre og Ruben Sellevold
kan enkelt heade ballen i bue over Mathias og i nettet. 3-3 etter 85. minutter.
NBK går for alle poengene på tampen – men når et håpløst oppspill fra hjemmelaget havner
i beina på Jørgen Vevle har man gitt «feil» mann ballen.

Jørgen er kjapp i hodet og beina og sender en fantastisk pasning i bakrom mot Even Simmenes
Fotland som kommer aleine med keeper.
Kepper redder første forsøk, Even plukker opp ballen og sender den videre ut til Steffen Rød Låstad
som igjen slår tilbake i feltet til Even som er umarkert.

Even er iskald og setter ballen nede til venstre for hjemmelagets kepper – vi tar ledelsen 3-4
på overtid til elleville jubelsceneer.
NBK får et par dødballer i sluttminuttene, men vi står imot og tar tre sterke poeng med oss hjem.Vi klatret dermed opp på 4. plass på tabellen med tolv poeng.Neste kamp er også borte – Lørdag kl. 15 mot Sotra 2 på Straume.

Se scoringen som avgjorde kampen under:

Fakta:

Nordhordland BK – Osterøy IL       3-4    (0-3)

4. div. avd. 01

Knarvik Stadion Gress, 29. Mai 2023

Tilskuere: Ca. 50 (hovedsakling ostringer)

Dommere: Andre Frøseth Jønland, Sandviken, Mohammed Nabil Alzinati, Nymark IL (HD1) og Magnus Drag Lysø, Rørvik (AD2)

0-1 Jørgen Vevle (31) Assist: Torbjørn Hovden

0-2 Torbjørn Hovden (39) Assist: Fredrik Evensen

0-3 Torbjørn Hovden (44)

1-3 Andreas Bøe Snekkevik (54)

2-3 Andreas Bøe Snekkevik (66)

3-3 Ruben Osa Sellevold (85)

3-4 Even Simmenes Fotland (91)

Gule kort: Mathias Jørgensen, Vidar Rosnes og Steffen Rød Låstad, Osterøy IL